Vielä viimeiset päivät oli DunaPack kartonkitehtaalla Led valaisimien asennuksia, pistotulppaliitännällä reiluun kymmenen metrin korkeuteen. Olleet aikoinaan "kauko viisaita", kun olivat jo silloin laittaneet kattoon jokaisen valonheittimen kohdalle pistorasiat. Henkilönostimeenkin nykyään tarvitaan luvat, varsinkin isoimmissa työkohteissa. Muualla sitten ei näytä aina olevan niin väliä.

Nyt on sitten kotiuduttu ja kaikki rahat tuhlattu! Eipähän tarvi nähdä vaivaa, että pitäisi takaisin Euroiksi vaihtaa Forintteja.

Lento sujui hyvin ja junamatkakin muitta mutkitta. Oli mukava nähdä vähän lunta ja päästä puhumaan suomalaisten kanssa.

Suosittelen kaikille jotka opiskelun puolesta miettivät ulkomaan harjoitteluun lähtöä, niin älkää miettikö, vaan menkää. Vaikka paikallista kieltä ei osaisikaan, niin kyllä joku aina jonkun verran Englantia puhuu. Eikä minullakaan työpäivien aikana ollut yhteistä kieltä työkavereiden kanssa, vaan elekielellä mentiin ja hengissä selvisin. Kuitenkin työtavoissa käyttävät Unkarissa aika paljon samoja standardeja kuin meillä täällä Suomessa.

Matkailu avartaa ja siellä sitä oppii. Hyvä työntekijä pärjää vaikka olisi vähän heikompi tasoinen Englanninkielen taito, koska pakon edessä ihminen selviää ja tulee voittaja fiilis!

Elä siis epäröi omia kykyjäsi selviytyä maailmalla, minäkin olin jo toista kertaa Budapestissa, Unkarissa ja taas tulin ehyenä kotiin!!! 

Kaikille mukavaa jatkoa!!!

T. Antti